צחצוח שיניים בתשעה באב

רציתי לדעת אני אחת שממש ממש קשה לי בלי לצחצח שיניים עקב הריח הרע שיוצא מהפה, ברמות שאני לא מסוגלת לדבר כי ככה אני מריחה את הריח הרע וזה מאוד מקשה עליי.האם אני יוכל לצחצח שיניים עם משחה?הרי הריח של המשחה זה הדבר היחיד שיכול להעביר את הריח הרע,כמובן תוך כיפוף הגרון על מנת שלא לבלוע מים?

תשובה:

שלום רב

אסור לצחצח שיניים בתשעה באב גם אם לא בולעים את המים.

מקורות:

ראה שולחן ערוך או"ח סי' תקסז סעי' ג'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האיסור הוא לא רק בבליעת המים אלא גם בעצם הטעם של המשחה, אפילו בערב תשעה באטב אין ללעוס דבר עם טעם טוב אם הטעם ישאר בפה אחרי כניסת הצום.