אדם שמרגיש חולשה האם חייב בצום תשעה באב

ביומיים האחרונים אני מרגיש חולשה מאוד גדולה והיום בבוקר (ח' באב) התעוררתי עם חום של 37.3 מעלות, האם עליי לצום?

תשובה:

שלום רב

אם החולשה גורמת לכך שאתה צריך לשכב במיטה אין צורך לצום, אולם אם היא אינה מפריעה לתיפקוד הכללי כדאי להתחיל לצום ולראות מה מתפתח, כמובן, שאם החום ימשיך אין לצום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה שעניתם שאם החום ימשיך אין לצום. אינו כ"כ מובן כי חום כזה חלש אינו בגדר חולה כלל ואדרבה זה חום הרגיל בגוף [עיין באור לציון חב שכותב לגברי רחיצה בחמים שפושר היינו כחום הרוק שזה כ37 מעלות] ולכן בעינן יותר מזה לכאורה
    יישר כח

  2. מחום של 37.5 בצירוף החולשה זה כבר נחשב חולי לענין תשעה באב, חום של 38 זה ממש חולי, לכן בסיטואציה האמורה שזה ממש על הגבול, זה מאוד תלוי בהתפתחות.