צום תשעה באב לאשה שסובלת מפצעים בפה

אני סובלת מפצעים מכאיבים מאוד בפה (אפטות) ונאלצת לשתות מים בכמויות גדולות ובתכיפות רבה על מנת להרגיע את הכאב.
לקראת צום ט' באב איני יודעת מה לעשות.
האם מותר לי לשתות במהלך הצום כדי להרגיע את הכאב? אני מדגישה שלא מדובר בצורך לבלוע כדור עם מים, אלא המים עצמם שמרככים את הכאב ומפחיתים את הצריבה בפה.

שאלה נוספת,
הדיבור מגביר את הצמא ואת הכאב בפה.
האם ניתן לקרוא ק"ש על המיטה ותפילת שחרית בלי דיבור ממשי? רק על ידי קריאת העיניים וכוונה כדי להפחית את הצמא והכאב.

תשובה:

שלום רב

אם הכאב חזק מאוד את נחשבת חולה ואינך צריכה לצום. כמובן, במידה שלא ניתן לפתור את הבעיה על ידי שטיפת הפה ללא בליעה.

קריאת שמע ותפילה צריך לעשותה בדיבור דוקא, להלכה הרהור לאו כדיבור.

מקורות:

ראה ביאור הלכה סי' סא.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. במחילה הערה בעניין האפטות.
    כאחד שסובל באופן תדיר מאפטות, ולפעמים כמה ביחד, זה אמנם כואב מאד, אבל קשה להגדיר את זה כחולה, בפרט שעיקר הכאב הוא רק בשעת האוכל.
    לכן לענ"ד, עדיין צריך לצום.