צום תשעה באב בהריון

שלום וברכה לעונים
אני בהריון בשבוע 23 (חודש חמישי), האם מותר לי לצום בתשעה באב?
אין לי אפשרות ליצור קשר עם הרופא שלי עד הצום.
מבחינת ההריון, זה הריון שנקלטתי אליו אחרי טיפולי פוריות, במהלך ההריון לא היו קשיים מיוחדים.

תודה ובשורות טובות

תשובה:

שלום רב

לא ידוע לי על בעיה מסוימת בצום לגבי הריון הנעשה על ידי טיפולי פוריות, אולם מומלץ ליצור קשר עם רופא נשים דתי. באופן כללי אשה בהריון צמה, אבל ברגע שיש איזו תחושה לא רגילה בצום, כאבי ראש מעבר לרגיל, כאבי בטן חלילה סחרחורות וכדומה, יש לשתות מיד כמות גדולה של מים. כמו כן יש להמנע מכל מאמץ בצום ולשכב במקום ממוזג היטב. מיותר להזכיר להכין את הגוף היטב עם הרבה נוזלים ואכילה בריאה עשירה בפחמימות וחלבונים.