מעשים טובים לעילוי נשמת האב בשנת האבל

שלום וברכה!
לפני כתשעה חדשים נפטר אבי מורי ז"ל הכ"מ, ואני התחלתי באמירת הקדישים ותפילה לפני התיבה כהלכה, אלא שהיות ואני גר בישוב שאין בו מנינים לתפילת שחרית כי אם מוקדם מאד בבוקר, ואני מטבעי קשה לי לקום מוקדם מדי, לכן עלי להשתדל לקום מוקדם שלא לפספס את התפילה לפני התיבה, אך קרו לי כבר די הרבה פעמים, שלצערי פספסתי את התפילה לפני התיבה ואפילו את אמירת הקדישים בתפילת השחר, לאחרונה ראיתי בספרים כמה הדבר חמור וכי זה נקרא זלזול ח"ו בכבוד האבא, ואם כן שאלתי, האם יש דרך לתקן את הענין, או שזה בגדר מעוות לא יוכל לתקון ח"ו.
אודה לכם מאד באם תוכלו לעזור לי בזה.

תשובה:

שלום רב

אכן התפילה לפני העמוד בשנת האבל חשובה מאוד, אבל חובה לדעת שהעילוי נשמה הגדול ביותר שניתן לעשות עבור האב, הוא להתחזק יותר בשמירת המצוות בדברים שמעט רפויים אצלנו בדרך כלל, או להוסיף זמן קבוע ללימוד תורה יתר על הרגילות, דברים אלו חשובים לעין ערוך מהתפילה לפני התיבה. האב אינו יכול כרגע לקיים מצוות, ובכך שהבן מקיים מצוה בכלל ולעילוי נשמתו בפרט, הוא עולה במדרגתו לעין שיעור, וכפי שאמרו חכמים "ברא כרעא דאבוה". לכן כדאי לקבל קבלה מסוימת ומוגדרת שתוכל לעמוד בה, אם בקביעות עיתים נוספת לתורה כאמור או כל מעשה מוגדר אחר, ובזה תוסיף רבות לעילוי נשמת האב.

לימוד משניות ונתינת צדקה לעילוי נשמה פועלים רבות בשנה זו.

בהצלחה