אבל האם רשאי להשתתף בחתונת בתו בשלושים ימי האבל?

אבא של ארוסתי איבד את אחיו 27 ימים לפני חתונתינו, יש לציין כי איבדה את אמה בילדותה ואת אחיה לפני שנתיים
האם לאבא מותר על פי איזו הלכה לשמוח ולשמח אותנו בחתונתינו?

תשובה:

שלום רב

הואיל והשמחה לא תהיה שלימה ללא אבי הכלה, הוא רשאי להשתתף בה, אולם הוא מחוייב לשמש במהלך הערב במלצרות.

מקורות:

גשר החיים ח"ל פי"ז טז – ה. וראה ס' פני ברוך סי' כ הערה לה בשם הגרי"ש אלישיב והגרש"ז אויערבך, שלא די בכך שהוא מוזג משקה חשוב לאורחים, אלא צריך לשמש בסעודה ממש. כמובן הוא לא חייב להתאמץ כאחד המלצרים ממש, אבל להשתתף בהגשת האוכל.