כשרות אצות ים

בסד.
אצות ים שמכינים מהם מאכל סושי, מה הצדדים לאסור? האם כשרות בדץ מועילה להם? בפרט כשרות kf לונדון.
בבקשה לציין שם הרב המשיב.

תשובה:

שלום רב,

להשתמש רק באצות ים בהכשר חתם סופר פתח תקוה. היחדי שמאושר כרגע על ידי הרב ויא. באצות ים ישנה בעיה של שרצים בתוך העלים כמו סוסוני ים. אם תקי את האצה מול מקור אור. אתה יכול לראות אם זה נגוע בסוסוני ים. הם דומים לפרש במשחק השחמט

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נראה שאין בהם קדושת שביעית, ראה דרך אמונה שביעית פרק א ציון הלכה אות קי, שהחזון איש התיר לזרוע גידולי מים בשמיטה.