השתתפות בברית מילה בשנת אבל

שבוע טוב

יש לי 2 שאלות
1) לאח שלי נולד נכד ואנחנו בשנת אבל על האמא, האם מותר לי להשתתף בברית ובסעודה?
2) האם מותר לערוך מפגש משפחתי של כל האחים והאחיות לצורך יום הולדת לאחותי הגדולה?

תודה

תשובה:

שלום רב

1. המנהג הוא שלברית עצמה ניתן ללכת אבל לא לסעודה.

2. אין לערוך מסיבת יום הולדת בשנת אבל.

מקורות:

ראה שו"ע ורמ"א סי' שצא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב
    שאלתי היא לגבי אבלות בשנה מעוברת
    אמי נפטרה שנה שעברה ב-ו באלול עשינו את האזכרה של ה11 ב-ו בתמוז
    ואת ה-12 ב-ו באב ואת ה-13 נעשה בעזרת ה ב-ו באלול יום פטירתה
    השאלה שלי היא האם בחודש ה-13 עדיין צריכים להמשיך את האבלות
    בתודה מראש