טיסה לחו"ל ביום השלושים זמן גילוי מצבה

שלום רב,
ישנו קורס העצמה אישי שמתקיים בחו"ל והוא נופל בדיוק על גילוי המצבה של אימי (30 יום).
רציתי לדעת האם זה הכרחי שאהיה נוכח בגילוי המצבה
בהתחשב בכך שאבי ואחי יהיו שם כדי להגיד את הקדיש.

תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

אם הקורס בעל חשיבות מרובה עבורך אפשר להקל. העיקר בשנת האבל בפרט ובמהלך החיים בכלל, לקבל קבלות טובות בענין התחזקות בשמירת התורה והמצוות לעילוי נשמת הנפטר, להקדיש זמן רב יותר ללימוד תורה, לדקדק יותר בפרטי המצוות, ולהרבות בצדקה לעילוי נשמתו. כל זאת יחד עם אמירת הקדיש בכל מהלך השנה הראשונה בשלושת תפילות היום בבית הכנסת.

בהצלחה רבה