תפילה ביציאתו מבית המדרש

לכ' מעלת הרבנים.
שלום רב.
מעודי הסתפקתי האם מה שאומרים ביציאה מבית המדרש מודים אנו לפניך ששמת חלקנו וכו', הוא דין ביציאה מבית המדרש או כשמסיים ללמוד בערב לפני שהולך לישון, בעיקר נפ"מ לאברכים שיוצאים בצהרים מהכולל צריכים לאומרה אף שחוזרים ללמוד אחה"צ או רק בלילה דין לאומרה וזה נפ"מ גם לבעלי בתים ולכל אדם כמובן. בתודה מראש. אריאל בהר.

תשובה:

שלום רב,

תפילה זו שתיקנו ביציאתו במית המדרש, אין הכוונה דווקא ביציאתו מבית המדרש, אלא בגמר לימודו, אלא שבדרך כלל כשיצאו מבית המדרש סיימו את חוק לימודם, לכן זה נקרא בשם זה. אבל אם הוא ממשיך בלימודו בלילה בביתו, יש לומר אותה בסיום לימודו.

בהצלחה.

מקורות:

כף החיים סי' קי ס"ק ס'.