קביעת יום היארצייט

שלום לכבוד הרב!
אימי ז"ל נפטרה בביתה ,אנחנו מצאנו אותה מתה בתאריך 17/6 והבאנו אותה לקבורה בתאריך 18/6 והשאלה שלי היא כזאת : מבחינת תאריך פטירה זה לא כל כך ידוע לנו מיכוון שקשה לדעת אבל מבחינת תאריך קבורה זה כן ידוע לנו (18/6) אז מה רושמים על המצבה ? תאריך קבורה ?
נ.ב. לא ידוע כמה זמן היא היתה מתה מיכוון שהיא היתה גרה לבדה
ממגן דוד אדום אמרו לנו שהיא לפחות שלושה ימים ללא רוח חיים.
אשמח לתשובה
תודה ושבוע טוב

תשובה:

שלום רב

אין הרבה משמעות לכיתוב על המצבה, ניתן פשוט לכתוב "הובאה למנוחות כ' בסיון התשע"ד" [זהו ה18.6 בתאריך העברי]. הנושא העקרוני יותר הוא יום השנה לפטירתה, ליום זה יש משמעות רבה לענין אמירת הקדיש ועריכת האזכרה בכל שנה [בשנה הראשונה יש לומר קדיש עד כ' באייר, כיון שלהרבה מהפוסקים כשיש הפרש רב בין הפטירה לקבורה הי"ב חודש נקבעים לפי הקבורה]. יש לנהוג בענין זה לפי הערכה – אולי י"ז בסיון.

בשורות טובות.