שמירת כשרות במטבח מסעדה ללא השגחה

יש לי שאלה טיפה מורכבת לגבי כשרות,
אני עובד במקום שבו אין למטבח כשרות,אך המוצרים עצמם כשרים,הבעיה שם(חוץ מזה שאין תעודה) שיש טבח ערבי שמכין את האוכל,הבנתי שיש מישהו שמגיע להדליק לו את האש בבוקר אבל לא מדובר במשגיח או משהו כזה אז אני לא נוגע במה שהוא מכין.
באותו מטבח,מביאים אוכל חיצוני ממטבח שיש לו כשרות,והטבח אומר לכל אחד ששואל מה האוכל של המטבח שלהם ומה האוכל שהובא מאותו מטבח כשר.
אני אוכל כשרות רגילה חוץ מבשר בקר ומעלים למיניהם(כוסברה וכד'),
האם מותר לאכול את האוכל שעם התעודה(ובעצם אני מסתמך על מה שהעובד אומר לי)?
האם מותר לאכול את הירקות שהם מגיעים ממקום כשר אך נחתכים במטבח ללא כשרות?
האם מותר לאכול עוגות וכד' שמגיעים מהמטבח הכשר?
האם מותר להשתמש בכלים שנמצאים במטבח?
תודה רבה על העזרה ומצטער שהשאלה טיפה ארוכה.

תשובה:

שלום רב

הואיל והטבח אינו יהודי שומר מצוות הכשר לעדות לא ניתן לסמוך על דבריו. בפרט שיש לו לפעמים ענין שיאכלו ממה הכין, או במקרה שחסר מאיזו שהיא סיבה אוכל אחר. אולם נראה לי שניתן לפתור זאת בקלות על ידי סימון המוצרים שבאים ממטבח אחר, ויתר שימת לב לגבי זמן הגעתם דבר שיאפשר את זיהויים. ירקות שאינם חריפים הנחתכים על ידי סכין נקי ועל צלחת נקיה מותרים באכילה, בתנאי שהם מכשרות טובה והופרשו מהם תרומות ומעשרות כדין. עוגות מהמטבח הכשר מותר לאכול כאמור רק אם אתה מזהה שאכן באו משם. לגבי הכלים במטבח, שוב, כלי נקי מותר להשתמש בו שימוש קר, שאר הכלים, אין להשתמש בהם, היות ולא ניתן לסמוך על הערבי שאינו מערב במשך היום בשר בחלב או שאר מוצרים שאינם כשרים במאכלים.

בהצלחה רבה, וזכות ההקפדה על כשרות המאכלים תעמוד לך לזכות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. תודה רבה לכם!
    אגב,התשובה לא רק בשבילי אלא תועיל בעזרת ה' לעוד אנשים שאגיד להם.
    אני עוד חדש שם ככה שלצערי אני לא יכול לנסות לעלות את זה הלאה בינתיים,בע"ה אני מקווה שבעתיד נתקן את המעוות.