האם מותר לנעול את השדה בשמיטה ולהוציא את הפירות החוצה?

שלום עלכם
1. האים בשנת השמיטה יכולה להיות אפשרות של להפקיר את העצים אבל לא
את השטח כלמר לאסור כניסה
2. האים ישנה אפשרות שאדם יש לו מטע או מספר עצים וחושש עלהם מהשחטה של העצים. מקטיפה לא נכונה. או שיגמרו לו את הפרי . כשהוא מפקיר את הפרי ולא את השטח ואוסר כניסה לשטחו יקטוף בעצמו מספר ארגזים וישים מחוץ לשטח ומי שירצה יקח. אים אפשר בבקשה 2 תשובות תעב"ה מזכי הרבים יישר כח

תשובה:

שלום רב

בגמרא בנדרים מב ע"א מבואר שכשם שהפקירה התורה את הפירות כך הפקירה גם את השדה עצמה, שיהיה כל אדם רשאי להכנס שם כדי לקטוף פירות.

אלא שאם אתה מוציא את כל הפירות החוצה, או דואג לכך שכל הזמן יהיו פירות די הצורך בחוץ, אין היתר לאנשים להכנס לחצרך ללא רשות, כך פסק בס' שבת הארץ לראי"ה קוק עמ' 628 על פי הגמרא בנדרים שם.

מה שכתבת שאתה חושש שמא יגמרו את הפירות לא הבנתי כלל, ברור שכל הפירות מופקרים, ואין לך שום עדיפות בענין זה על פני כל אדם אחר, כל אדם רשאי לקחת מהפירות כמה שהוא רוצה.

מקורות:

ראה עוד חזון איש סי' טו ס"ק יד, מעדני ארץ סי' ז, דרך אמונה שביעית עמ' קנג.