האם יש מושג כזה לפתוח פה לשטן?

שלום לפני כמה חודשים היתה לי מחשבה על משהו ואמרתי שאם זה נכון אני אפצע ובאמת באותו היום נפצעתי האם זה סימן או משהו?

תשובה:

שלום רב

בתורה נאמר "לא תנחשו" ובכלל זאת שלא לחפש אחרי סימנים כאלו ואחרים. העיקר לעבוד את הקב"ה באמת ובתמים וכל השאר שטויות. נכון, שיש ענין שלא לפתוח פה לשטן, כלומר, שלא יאמר אדם על עצמו דבר רע, כי באופן זה אם מידת הדין מתוחה עליו באותה שעה דבריו עשויים להתקבל בשמים.

בספר תולדות החתם סופר עמוד 93, שאשתו של החתם סופר שהיתה בת הגרע"א נפטרה בגיל צעיר ובבדיקת חמץ מצא החתם סופר צוואה שכתבה ותלה את סיבת פטירתה בכך, משום 'אל תפתח פה'. לכן, אדם צריך להרגיל את עצמו לדבר תמיד דברים טובים על עצמו ועל זולתו.

חז"ל כבר אמרו "ברית כרותה לשפתיים" מקורות רבים בענין זה ראה בס' דרך עץ החיים ח"ד. וראה שו"ת ויען אברהם השמטות סי' ו, אם דין זה נוהג רק בדיבור או גם במעשים שיש בהם משום פתיחת פה לשטן.

בהצלחה רבה