מקרא בלילה / צער בעלי חיים בהריגת שרצים / לבישת נעליים של מת

1)אני נוהג לקרוא כמה פרקים מספר משלי וקהלת כל יום, אני מעוניין לדעת אותם בע"פ בע"ה. האם יש איסור כלשהו לקרוא אותם בלילה?
2)האם יש איסור להרוג זבובים,נמלים,יתושים וכו' וכן חיות שמצערות את האדם כמו עכברים וכו?
3)האם יש בעיה ללבוש נעליים שאדם אחר לבש כבר?

תשובה:

שלום רב

1. על פי קבלה אין לקרוא מקרא בלילה עד חצות. אולם כבר שמעתי פעם מאחד מגדולי המקובלים שמי שאינו נוהג על פי קבלה בכל הליכותיו לא צריך לחשוש לזה.

2. ראה מה שכתבנו היום כאן.

3. אין בעיה ללבוש נעליים של אדם אחר [למרות שמבחינה בריאותית זה לא כל כך מומלץ בגלל השינויים במבנה הרגל הבאים לידי ביטוי בצורת השחיקה של הסוליה, אבל לא זה שאלת…], אולם, נהגו שלא ללבוש נעליים שלבש אותם מת.