קניתי קמח מטחנת קמח יום לאחר פסח והקפאתי מיד.
האם יש צורך לנפות את הקמח הזה?
תשובה:
שלום רב,
קמח כזה אין צורך לנפות, אין חשש לתולעים ברמת טריות כזו.
בהצלחה
רבני בית ההוראה
הצטרף לדיון
תגובה 1
קרוב משפחה שלי שהיה משגיח בעדה החרדית הסביר לי שבקמח שמיוצר אחרי פסח יש חשש גדול לתולעים, והסיבה לכך הוא – הקמח עובר בנפה אחרי הטחינה, והנפה הזאת לא היה בשימוש כבר כמה שבועות (כי לא מייצרים קמח כבר מכמה שבועות לפני פסח) והנפה הזאת לא עוברת שום ניקיון, והוא יכול להיות מלא הנגיעות ותולעים מבחוץ! וכמובן זה נכנס בתוך השקיות של הקמח, ולכן חשוב מאוד להיזהר בזה….
קרוב משפחה שלי שהיה משגיח בעדה החרדית הסביר לי שבקמח שמיוצר אחרי פסח יש חשש גדול לתולעים, והסיבה לכך הוא – הקמח עובר בנפה אחרי הטחינה, והנפה הזאת לא היה בשימוש כבר כמה שבועות (כי לא מייצרים קמח כבר מכמה שבועות לפני פסח) והנפה הזאת לא עוברת שום ניקיון, והוא יכול להיות מלא הנגיעות ותולעים מבחוץ! וכמובן זה נכנס בתוך השקיות של הקמח, ולכן חשוב מאוד להיזהר בזה….
השאר תגובה