אורך חוטי הציצית לכתחילה

שלום לכם . אני בחור לא דתי והחלטתי לקחת על עצמי לבישת ציצית .
בחורף הכל היה בסדר הבעיה בימי הקיץ שחוטי הציצית יוצאים משרוולי המכנסיים ואז כולם שואלים מה זה החוטים ? מה קרה לך ? מה חזרת בתשובה ? מה נדפק לך הראש ?
השאלה שלי היא האם ניתן לקצר את חוטי הציצית בעזרת זכוכית או מספרי פלסטיק ?
תודה

תשובה:

שלום רב

ראשית אני רוצה לומר לך שזכית! מצות ציצית מלווה את האדם כל רגע ורגע מהיום, ושקולה היא כנגד כל המצוות כמובא בדברי חז"ל.

לשאלתך, חוטי הציצית צריך שיהיו לכתחילה י"ב גודלים שהם כ25 ס"מ, כך שאין טעם לקצרם, אולם, אם קשה לך תוכל להכניס אותם לתוך המכנסיים. אמנם במשנה ברורה מאריך בגודל השכר הצפון למי שהולך כשציציותיו משלשלות לו בחוץ ומקיים כפשוטו את מצות "וראיתם אותו", אולם, דעת הגר"ע יוסף היתה שאין בכך צורך ובני ספרד לא נהגו בכך.

בהצלחה רבה בהמשך הדרך!