הגעלת כלים חדשים

חג שמח,
קיבלתי סט סכינים חדשים שלא נעשה בהם שימוש, האם צריך להגעיל אותם לפסח מחוץ לבית או שאפשר להשתמש בהם ללא הגעלה ? הם בעצם כלי האוכל היחידים שיש לי בבית שאינם חד-פעמיים, האם במקרה שהם צריכים הגעלה אפשר לערוך את ההגעלה בבית או שחייבים מחוץ לבית ?
תודה

תשובה:

שלום רב.

מעיקר הדין כלים חדשים אינם טעונים הגעלה. בעבר היו מורחים חומרים שאינם כשרים על הכלים כדי להבריקם, כיום החומרים כולם כימיים ואין בהם חשש.

אולם, רבים אוחזים מעשה אבותם בידיהם ומחמירים בענין זה. אין צורך להגעיל מחוץ לבית ניתן להרתיח על גבי האש סיר מים וכשהם מבעבעים לטבול בתוכם את הסכו"ם, ולאחר הוצאתו מהמים לרוחצו מיד במים מהברז.

אולם, אם הסכינים יוצרו על ידי מפעל גוי בחו"ל וכיוצא בזה [גם מפעלים ישראלים כביכול מיבאים כלים מחו"ל…], צריך להטבילם במקוה.

בהצלחה רבה וחג שמח.