הליכה לערכאות כדי לזרז את התביעה

האם זה נכון שמעיקר הדין מותר ללכת לערכאות כשלא מוציא ממון מחבירו אלא רק שיזרזו בהבאת מסמכים או יחייבו לעמוד בלוח זמנים מסוים עקב סחבת וכדו' (כעת ללכן לב"יד יהיה הרבה סחבת והפסדים, וזאת כי הוא ממוחה בסחבת בשיטות שונות והזמן פועל לרעתי)

תשובה:

שלום רב,

לא ידוע לי על היתר כזה. וגם לא נראה לי שבבית דין יש יותר סחבת מאשר בבית משפט.

אינני מכיר את פרטי המקרה שהנך שואל עליו. אבל, באופן כללי, כאשר צד אחד תובע בבית משפט כאשר ההיתר אינו ברור לחלוטין – 'שטח אפור', הרי זה גורר את הצד השני להגיב ובסופו של דבר כל התיק נדון בבית משפט.

מקורות:

עיין בשו"ת אגרות משה חו"מ ח"ב סי' יא שהטלת עיקול בבית משפט איננה כהליכה לערכאות. שאלה זו איננה דומה לעיקול.