בקשה לבית משפט לתת תוקף להסכם גישור

האם מותר לפתוח תיק בערכאות אך ורק לקבל תוקף פסק דין על הסדר גישור בין צדדים לסכסוך?

והאם יש הבדל בין בית משפט לתביעות קטנות לבין שאר בתי משפט (כגון השלום או מחוזי, וכדומה)?

ואם כן מותר אם צריך קודם להיות הסדר חתום לפני פתיחת תיק או שוב אין נפקא מינא?

תשובה:

שלום רב,

אם שני הצדדים מעוניינים לקבל תוקף של בית משפט להסכם, אין בכך שום בעיה. אם מדובר באישור פסק בורר כאשר הצד השני מתנגד למהלך, יש לבקש רשות בית דין.

אסור לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות, מאחר שאף בבית משפט זה הפסיקות מבוססות על חוקי המדינה, אם כי ברור שסדר דין רגיל חמור הרבה יותר, משום שהפסיקה היא לאחר בירור החוק לעומק, בשונה מהפסיקה בבית משפט לתביעות קטנות שהיא במהירות ולפי המבט הראשוני.

מקורות:

לגבי אישור הסכם, אם אין ויכוח בין הצדדים ולא מתקיים דיון ביניהם נראה שאין בכך שום איסור. וכשם שמותר לרשום דירה בטאבו או שאר רישומים. לגבי אישור פסק בורר, עיין בספר סדר הדין פרק טו סעיף לג.