משווק מוצר תוצרת סין ומסתמך על הצהרת היצרן

שלום הרב.
שאלה בחושן משפט.
ברצוני לייבא משקפי שמש לקראת הקיץ,
והשאלה שלי היא שאלה כזו.
אתאר את העניין. בכל משקפי שמש, רצוי שיהיה הגנה מקרינת השמש. קוראים להגנה זו, ציפוי UV
הבדיקה שאכן יש לה הגנה כזו, היא נעשית על ידי מכוני תקנים בארצות באירופה ובארה"ב. [בארץ מכון התקנים לא מחזיק מכשור לבדיקה כזו] והם מאשרים להכניס ארצה על פי חתימת הצהרה על ידי המייבא שזה כולל קרינת UV . נשמע מצחיק? מה לעושת זו המדינה.
הסינים נחשבים רמאים בעיני, ואיני יכול לסמוך על הצהרה שלהם שזה אכן נגד קרינת יו וי.
אני רוצה למכור לחנויות משקפי שמש, ואם אינני טועה, הרי שלמכור מוצר ולטעון שהוא בעל סגולה מסוימת כאשר אינו כך, זה ממש גניבה.
היו כבר כמה ספקים סינים שבקשתי שישלחו לי אישור, והם שלחו לי אישור שהם בעצמם ידעו שזה לא מעיד על הסחורה שלהם, אלא על של מישהו אחר.
אחד הספקים הסינים שלח לי אישור של מכון תקנים אירופאי, חתום כדין, שמעיד על אחד ממוצריו שהוא נגד קרינת יו וי.
השאלה שלי היא עד כמה אני צריך לחשוש שזה מעיד רק על זה ולא על מוצר אחר, והאם אני יכול לייבא מהחברה הזו ולא צריך לחשוש לאונאה.
אקווה שהסברתי את השאלה, אם הרב צריך עוד פרטים או הבהרה, בשמחה רבה.

תודה וכל טוב,

תשובה:

התשובה לשאלה תלויה עד כמה לקוח סביר היה מצפה ממך שתבדוק. כפי שהבנתי לא קל ולא זול לשלוח באופן עצמאי זוג משקפיים לבדיקה, כך שהלקוח אינו אמור להסתמך עליך שבדקת בעצמך. הלקוחות הרי יודעים בעצמם שלא ניתן להסתמך על סינים ולכן יש גם מחיר שונה לתוצרת סין, והם אמורים להבין שהנך מסתמך על הצהרות היצרן.

מקורות:

בדומה לכך מצינו באיסור אונאה שמותר למוכר לומר שהוא קנה בכך וכך ומוכר ב-30% יותר ואינו צריך לחשוש שמי שמכר לו הונה אותו, משום שהלקוח מסתמך על המוכר הראשון ולא על מי שמוכר לו. עיין שו"ע חו"מ סי' רכז סעיף כז.