האם קשר אישות חוזר לאחר תחיית המתים?

שלום
רציתי לשאול-רווקה הנישאת לאלמן. מה קורה בימות המשיח? האם האלמן אמור לחזור לאשתו הראשונה?
הרי זה לא מצב כמו גרוש שנפרד מאשתו הראשונה מרצון-
כאן זה היה אילוץ (משמים כמובן)
וכדי להמשיך בחיים בצורה טובה הוא נישא שוב.
ואם כן אז מה קורה עם אותה אחת שהתחתנה איתו לאחר שהתאלמן?
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

אשה נעשית פנויה ע"י גט או ע"י מות בעלה. גם כשיהיה תחיית המתים הרי הם "פנים חדשות" שבאות לכאן, ואין להם כל קשר אישות על האשה שנשארה כאן.

מקורות:

ראה שו"ת רב פעלים ח"ב בסופו סוד ישרים סי' ב'. וראה עוד בשו"ת דבר אברהם (ח"א סימן ה' סוף אות ג') שכתב בצורה ברור: "אטו הורג נפש ומת לגמרי, ובא אליהו הנביא והחייהו, לא יתחייב הרוצח מיתה? הרי בריה חדשה באה לכאן".