תביעה בבית משפט לתביעות קטנות

בחורה אחת מכרה לי פלאפון מזויף בשווי 2000 שקל. אני רוצה לתבוע אותה על כך בבית משפט לתביעות קטנות. עכשיו יש בעיה של בית דין של ערכאות או משהו כזה. אני רוצה להצליח במשפט ושיהיה על פי ההלכה כי העניין הזה נמשך כבר שמונה חודשים. אשמח אם תענו לי.תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

לפי ההלכה, כאשר סיכוי כלשהו שהנתבע יסכים להופיע בבית דין, יש חובה להזמין אותו לבית דין (רבני או פרטי) תחילה ורק אם הוא לא מופיע תינתן רשות לתבוע אותו בבי משפט אזרחי.

ניתן לראות רשימה של בתי דין לפי איזור מגורים באתר דין תורה כאן.

שיהיה בהצלחה