טמטום הלב במאכלות אסורות

האם במקרה שמותר להתרפא ע"י מאכלות אסורות ,יש לחשוש לטמטום הלב?

תשובה:

שלום רב,

טמטום הלב המובא בראשונים ובפוסקים שיש באכילת מאכלות אסורות אינו קשור לעצם האיסור. לכן גם במקרה שאין הוא עובר על איסור, כגון שהוא חייב לאכול משום פיקוח נפש מצאנו שיש בזה טמטום הלב.

מקורות:

ראה ברמ"א (יו"ד סי' פא סעי' ז'): "מ"מ לא יניקו תינוק מן הכותית, אם אפשר בישראלית, דחלב כותית מטמטם הלב. וכן לא תאכל המינקת, אפי' ישראלית, דברים האסורים. וכן התינוק בעצמו, כי כל זה מזיק לו בזקנותו". וראה שם גם בש"ך. ומבואר כי גם התינוק עצמו למרות שאינו עובר על כל איסור. בכל זאת מצווה עלינו להפרישו כדי שלא יזיק לו טמטום הלב.