אינטרקום לתינוקות בשבת

האם מותר להניח אינטרקום בערב שבת בחדר התינוק על מנת שההורים ישמעו בשבת אותו בחדרם?
מה דין אינטרקום כזה שיש בו מצלמה וניתן לראות גם את מה שקורה עם התינוק? קיים מכשיר שפועל באופן קבוע ואין בו פעולה שמתחדשת בשבת.
תודה.

תשובה:

שלום רב.

יתכן שאילו התינוק לבדו נמצא בחדר אין בכך איסור [אף שגם בזה נראה לאסור כאשר האינטרקום משמיע את קולו משום "אוושא מלתא", אולם נראה לי ששאלה זו אינה מעשית שהרי ברור שההורים יכנסו אף הם לחדר במהלך הלילה ויצטלמו על ידי אותו מכשיר, ובאופן זה נראה שיש לאסור.

מקורות:

הרחבה על נידון זה השיטות השונות והטעמים שנאמרו בכך, ראה מה שכתבנו כאן.