טבילת כלים למכונת קפה

האם מכונת קפה של טבליות עם הקצפת חלב חייבת בטבילה? אם כן, באיזה אופן?

תשובה:

שלום רב.

כל כלי שבא במגע עם המזון עצמו חייב בטבילה. למעשה ניתן לעשות בשני אופנים: אפשרות אחת לטבול את הכלי כולו, ולהניח אותו במקום יבש שבוע שלם ללא שימוש, אין סיבה שהוא יתקלקל. אפשרות שניה [פחות מסוכנת…], לקלקל בו משהו משמעותי ולשוב ולתקן, כך שגמר מלאכתו תעשה על ידי יהודי, ובאופן זה אינו חייב טבילה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ככל הידוע לי ניתן להטביל ולייבש רק מכשירי חשמל לא דיגיטליים כגון קומקום או טוסטר. אבל מכשירים דיגיטליים כמו מכונת קפה, מיני בר, וחלק מהמיחמי מים לשבת – אם חודרים מים ללוח הפיקוד הם עלולים לגרום לקורוזיה וקילקול המכשיר ולא יעזור לייבש אותו.