האם מותר להעלות כהן אחרי לוי בימי שני וחמישי?

בס"ד שלום לכם ידוע לי שאין לעלות ל ס"ת כהן אחר כהן וכן לוי אחר לוי לכן השאלה ? כהן אחר לוי אפשרי או אסור זה אומר א . כהן ב . לוי -עליה ג עולה כהן אחר לשם אמירת קדיש עד כאן בברכה

תשובה:

שלום רב.

כהן אינו יכול לעלות אחרי לוי. אגב, לפי מנהג האשכנזים הקדיש שלאחר הקריאה כלל אינו שייך לעולה, ונראה שגם אצל הספרדים ניתן לבקש מהעולה לומר את הקדיש במקומו.

מקורות:

יש מקהילות הספרדים שנהגו בזה שאם עלה ישראל אחרי כהן ולוי [בשבת] מותר מכאן ואילך להעלות כהנים ולווים, ומכריזים בקול "אף על פי שהוא כהן" [על פי שו"ע סי' קלה סעי' ט], אולם, לפני שהעלו ישראל אין להקל בשום אופן.