מאכל כשר שמונח חם על תבנית טריפה שאינה בת יומה

בס"ד

אנו מתגוררים בחו"ל , ויש כאן בעיר מאפיה שמייצרת סוגים שונים של לחמים, חלקם כשרים, וחלקם לא כשרים (בגלל אבקת חלב ועוד )
למרות ההפרדה הקיימת במאפיה, מסתבר שכמוצאים את הלחמים מהתנור, מניחים אותם חמים בתבניות פלסטיק, שבהם משתמשים גם ללחמים הלא כשרים.
עובר יותר מיום אחד מאז שהניחו את הלחמים הלא כשרים ע"ג אותם תבניות, וכן המאפיה מנקה את התבניות לפני השימוש החדש.
חשוב להבהיר שאין הם מבטלים את האיסור לצורך היהודים, מכיוון שרוב גדול של הקונים אינם יהודים.

האם יש בעיה בשהבלוע בתבניות חוזר ונבלע בלחם הכשר?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

אם אכן המציאות היא כך התבניות אינן אוסרות את הלחם. אבל קשה לי להאמין שהתבניות נקיות לגמרי, וכמו כן יש לברר אם הלחם נאפה באותו תנור שבו נאפה הלחם האסור, שאז ודאי יש מקום לחששות רבים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד

    תודה רבה על תשובתכם ,
    את התבניות מנקים בצורה יסודית לפני שמכניסים אותם חזרה לשימוש.

    אכן הלחם נאפה באותו תנור בו נאפה המאפים הלא כשרים, אך כמובן לא באותו זמן.
    ונאמר לי שבתנורים גדולים וחמים מאוד אין כלל דין זיעה (בפרט כשהמזובר בלחם שלא "מזיע" כ"כ), ויש רק דיני ריחא ששייכים רק כשנאפה בבת אחד, וכנ"ל פה בגלל זמן האפיה וצורת האפיה השונה בין כל מאפה ומאפה הם מקפידים לא לאפות זה יחד.

  2. אם שמת לב לא התייחסתי בתשובתי לדין זיעה אלא לכך שיתכן שיש ממשות של איסור בתוך התנור שלא נשרף, יש לוודא את זה כפי שבדקת את ענין התבניות. כמובן, שלכתחילה לא משתמשים בכלי איסור להנחת אוכל חם כשר וכל דברינו היו לאחר שהלחם הונח אם הוא נאסר.