תפילות בשנת האבל – בבית הכנסת או בבית האבל?

בס"ד
שלום לכם
אני בשנת אבל, ואני משתדל לעלות ולהיות ש"צ. בימי שלישי אנו מקיימים שיעור בבית אבא לעילוי נשמתו, לאחר מכן תפילת ערבית במקום. שאלתי האם עדיף שאתפלל ערבית בבית הכנסת, ובבית ההורים יתפלל אחד האחים?
או שעדיף להתפלל בבית האבא?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

המנהג להתפלל בבית האבל הובא רק לגבי שבעת ימי האבל, באותם ימים שנפש מתאבלת על עצמה ואין לה תנחומים אלא בתפילות. אולם, לגבי שאר ימי השנה לא הוזכר ענין זה. לכן, נראה לי שעדיף להתפלל בבית הכנסת וכפי שאמרו חז"ל ש"אין תפילתו של אדם מתקבלת אלא בבית הכנסת עם הציבור". וראה שו"ע סי' צ אודות מעלת התפילה בבית הכנסת.