הזמנה לברית ברשימת תפוצה דרך המייל / הריגת כינים בשבת

שלום,
משהי מהעבודה שלחה לי הזמנה במייל לברית שהיא עושה לבן שלה. [נשלח מייל מרכזי לכל עובדי המחלקה].
איני מכיר אותה כ"כ טוב ולכן אין ברצוני ללכת, האם יש בכך איסור משום החשש של הרמ"א שמי שהזמינו אותו לסעודת מצווה ואינו הולך מנודה לשמים?
אציין כי אני מבני עדות המזרח והולך באופן כללי לפי פסקיו של מרן הגר"ע זצוק"ל.
שאלה שניה – לגבי חיפוש כינים בראש של הילדים והריגתן בשבת – ראיתי שהרב משה לוי זצוק"ל במנוחת אהבה פסק שאין כאן איסור בורר וגם אין חשש הריגה כפי פסק מרן בשו"ע סימן שטז ולא חשש לשינוי הטבע שכיום יש טוענים כי כינה פרה ורבה ולכן יש איסור בהריגתם [הרב אלישיב זצוק"ל] וגם הגר"ע פוסק להתיר – האם ניתן לסמוך על כך? כאמור אני מבני עדות המזרח.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

א. שאלה מענינת! נראה לי שכיון שההזמנה היא כללית ואין התיחסות פרטנית לכל אחד אין מקום לחשש, שהרי היא עצמה לא היתה טורחת להזמין אדם שאינו מכיר אותה כל כך, אם לא שהוא פשוט נמצא ברשימת התפוצה… כמו כן, בס' כורת הברית כתב שאדם העוסק לפרנסתו אינו חייב לבטל מהמלאכה לצורך זה.

ב. אכן בשאלה זו רבו הדעות, וכיון שאין בזה הלכה מוסכמת כדאי להמנע מכך, אלא אם כן מדובר במקום צער גדול או לצורך תינוק קטן וכיוצא בזה.

מקורות:

ראה ס' ארחות שבת ח"א עמ' תכו.