מסירת סרטי צילום לתובע בבית המשפט

שאלה:

ב"ה
כבוד הרבנים
בעל עסק שיש לו מצלמת אבטחה שמתעדת את הרחבה שמחוץ לעסק והמצלמה תיעדה סיכסוך בין שני אנשים ועפ"י דין תורה אם אחד מהצדדים המעורבים יתבע את השני על אירוע זה פטור לגמרי או פטור מדיני אדם וחייב בדיני שמים.
האם אפשר למסור את סרט הצילום   לאחד הצדדים שיגיש תביעה בבית משפט אזרחי ויתכן שעל סמך אותה קלטת בית המשפט יחייב את הצד השני.

תשובה:

שלום רב.

חס ושלום. אם קלטת זו תוכל לסייע לאחד הצדדים לתבוע בבית המשפט בין אם האיש זכאי לתביעה ובין אם לאו. יש בזה איסור מסייע לדבר עבירה. שהרי אסור לפנות לערכאות גם בדברים שמגיע לו עפ"י דין.

בהצלחה