גז עם חיישנים אלקטרוניים ביום טוב

קניתי גז – יש שם מערכת שהגז נכבה כשאין להבה.

שמעתי שיש בעיה בגז שכזה ביו"ט.
האם יש משהו לעשות, שאוכלי להשתמש בו ביו"ט (עם חגז)?

תשובה:

שלום רב.

יש מחלוקת גדולה בין הרבנים אם ניתן להשתמש בגז זה ביום טוב, ודעת הגאון ר' ניסים קרליץ שליט"א והגר"ח קנייבסקי התפרסמה שיש להדליק גז כזה רק מערב יום טוב ואין להדליקו ביום טוב (ולא יועיל השימוש בחגז לפתור בעיה זו). ויש רבנים המקילים בזה, ר' בספר מבקשי תורה (סיון תשע"א) במאמרו של הרב חיים רוטר שהעלה להתיר את השימוש בזה.

בהצלחה רבה.

מקורות:

ראה בחוט שני יו"ט פרק יב עמוד קה שהאריך לבאר את טעמו לאסור דבר זה, ובשם הרב ווזנר שליט"א הובא שדעתו שאפשר להקל בזה, וכן ראיתי בתשובה של ר' אשר וייס שליט"א בכת"י.