נישואי כהן עם גיורת

שלום כבוד האב
יש לי חברה שרוצה שעומדת להתחתן עם כהן והיא עברה גיור ליפני הרבה שנים היא חייה את כל חייה כאן
האם יש דרך שהם יכולים להתחתן בארץ ולא בחו״ל בגלל שהוא כהן??

תשובה:

שלום רב.

נישואי כהן וגיורת הוא איסור מהתורה. אין כל הבדל בין בארץ לבין בחו"ל. אבל אני מבין שכוונתך לומר שאם לא ינתן להם האפשרות להנשא בארץ הם ינשאו בחו"ל בנישואין אזרחיים. אז כך: בכל מקרה לא ינתן להם רשות להינשא.

ככלל, אני לא מכיר את חברתך ואת הבחור. אבל לפני שעושים צעד כזה כדאי מאד לחשוב היטב. מיסוד קשר שאסור מהתורה עלול לחזור עליהם בגיל מאוחר יותר, כשמגיע הבגרות, הבשלות, או אז עלול המצפון להציק להם על האיסור התמידי שהם עוברים בכל עת. אז הפירוד הוא מורכב וקשה הרבה יותר. כדאי לחשוב מבעוד מועד בצורה שקולה ורציונאלית.

הרבה הצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני לא מכיר את התנועה המסורתית, אבל אם יש להם אפשרות לחתן גיורת עם כהן, כנראה שהם משהו כמו התנועה הרפורמית. כמו שיש להם פתרונות לחתן יהודיה עם גוי ולהיפך. כלומר, כשאין להם מחוייבות לתורה ולמצוות ניתן לעשות הכל. אבל יותר פשוט לקרוא לזה נישואין אזרחיים ולא ולרמות את עצמכם כאילו זה חתונה יהודית.