עוף בסעודה מפסקת

שלום לרב זה שאלה בהולה
בתי בחרדה היא ספרדיה שנשואה לנצר תוספות יום טוב
והוא רוצה לאכול עוף בסעודה מפסקת בבקשה פסק הלכה כמה שאפשר מהר תבורכו

תשובה:

שלום רב.

אסור לכל אדם לאכול בסעודה מפסקת עוף.

מקורות:

הטור בסי' תקנ"ב מביא שיטת ראשונים שסבורה שאפשר מן הדין לאכול בשר עוף בסעודה מפסקת כיון שאין בו שמחה, אך הטור מאריך לחלוק עליהם וכותב שאף שאין בזה שמחה אסור, וכך פוסק השולחן ערוך. וגם הראשונים שהתירו זה רק מדינא דגמרא, אך מהמנהג אסור לאכול אפילו עוף מראש חודש כמו שהביא הבית יוסף שם.

הצטרף לדיון

תגובה 1