מתי מתחיל תשעה באב 2013?

שלום לרבנים

רציתי לברר בבקשה מתי מתחיל תשעה באב בשנה זו (2013)?

תשובה:

שלום וברכה.

צום תשעה באב (2013) חל ביום שלישי הבא (ט' אב 16/7) הוא מתחיל משקיעת החמה ביום שני בערב (בירושלים בשעה 7:50), ומסתיים ביום שלישי בערב בצאת הכוכבים (בשעה 8:15). יש לבדוק בלוח שנה את שקיעת החמה וצאת הכוכבים בכל מקום לפי ענינו (כאן ניתן לבדוק את זמני שקיעת החמה וצאת הכוכבים בכל איזור בעולם).

כאן תוכל לראות את כל הדינים הנוהגים ביום תשעה באב.

שנזכה לבנין בית המקדש במהרה ויהפוך לנו הקב"ה את צום זה לחג ומועד.