האם זקנים צריכים לצום בתשעה באב

בס"ד
שלום וברכה.
אני שואל בשביל אשה מבוגרת בת 87 שה' יאריך ימיה בנעימים, האם היא צריכה לצום בט' באב.
היא ב"ה באופן כללי בריאה, ( לוקחת תרופות באופן קבועה עבור לחץ דם, וכולסטרול גבוה, וסובלת גם מאיזו שהיא מחלת עיניים של התפוצצויות של ורידים בעיין). השאלה לכאורה מתמקדת בעיקר על מה שקורה לה וסובלת מאוד לאחר הצום במשך כמה ימים. כאבי בטן חזקים וחולשה כללית ולאחרונה התפתח לדלקת בדרכי השתן.
האם במצב כזה היא צריכה לצום, ואם לא, האם יש עניין של אוכל מסוים או כמות מסוימת של אוכל.
בכבוד רב
דוד

תשובה:

שלום רב.

זקנים ותשושי כח שהתענית צער גדול להם ויכול להגרם להם נזק נוסף לאחר הצום, אין להם לצום בתשעה באב כלל, אך לא יתעדנו בתענוגים. ולאור התיאור לכאורה אינה צריכה לצום.

רפואה שלימה וה' יאריך ימיה בנעימים ורוב נחת מצאצאיה.

מקורות:

כף החיים סי' תק"נ סק"ו ועוד. ובערוך השולחן תקנד,ז כתב שאין שייך שיעורים בחולה בתשעה באב וכן משמע בדברי השולחן ערוך שם שבמקום חולי לא גזרו כלל רבנן וכן כתב במשנת יעבץ או"ח סי' מ"ט.