תהילים בשבת

שלום וברכה לכבוד הרב. אם אני קורא את ספר התהילים בשבת אבל קורא אותה בכמה שלבים לדוגמא בערב שבת קורא כארבעים פרקים וביום השבת את שאר המזמורים האם זה נקרא שקראתי את כל ספר התהילים בשבת?
איזה מעלה יש לקריאת ספר התהילים בשבת?

תשובה:

שלום רב.

זה נקרא שקראת את כל התהילים בשבת. אך את היהי רצון יש לומר את הנוסח המיוחד לשבת שמופיע בכמה ספרי תהילים.

ההבדל היחיד שמצאתי בדברי הפוסקים שבשבת מותר לומר תהילים גם בלילה.

מקורות:

כאן.