האם צריך מנין לאמירת תחנון

שלום,

אם איננו מסיים תפילת ש"ע אלא אחרי שהציבור כבר סיים "עלינו לשבח" (ואפילו כבר אין מניין בבית הכנסת),
האם אומר תחנון ונפילת אפיים לבד?

ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב.

אין צריך מנין לאמירת תחנון ונפילת אפים, אם מתפלל בבית כנסת, יאמר אפילו אם הציבור כבר סיים את תפילתו. ורק את הי"ג מידות של רחמים אין אומרים ביחידות (ויפסיק לפני 'ויעבור ה' על פניו')

מקורות:

שולחן ערוך סי' תקס"ה סעיף ה', וראה במשנה ברורה שם ס"ק י"ב שיכול לאומרם עם טעמי המקרא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בתפילת שחרית של ימי שני וחמישי …קורה שאין מנין עדיין ..אבל השליח ציבור קורה את פרקי התפילה עד ישתבח..ועדיין אין מנין ..האם יכול להמשיך ולהתפלל באל מל יושב על כסא..?