אמירת תחנון במנחה לאחר ברית מילה

שלום רב
היתה ברית מילה בבית אבי הבן ביום שבת.
אחר הברית חזרנו לבית כנסת להיתפלל מנחה
ונמצאו אבי הבן, המוהל והסנדק.
האם בתפילת מנחה אומרים צידקתך?
נא לתת לנו מקורות ומנהגים.
תודה. הצב״י מימון בן חביב.

תשובה:

שלום רב.

למנהג האשכנזים, אם התפילה נערכת במקום שבו נמצא התינוק באמצע הסעודה או לפניה אין אומרים תחנון/צדקתך גם במנחה. אך אם מתפללים בבית אחר אומרים תחנון בכל מקרה, לבד מבעלי הברית עצמם שאין אומרים.

למנהג הספרדים, אין אומרים גם במנחה תחנון/צדקתך כאשר מתפללים בבית הכנסת אבי הבן או הסנדק או המוהל.

מקורות:

שולחן ערוך סי' קל"א סעיף ד' וברמ"א שם ובמשנה ברורה שם ס"ק כ"ה ובילקוט יוסף שם הערה כו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. נ"ל שדעת הרב עובדיה שלגבי ברית שחלה בשבת וה"ה לשבת חתן בשבע ברכות כן אומרים צדקתך (אע"פ שתחנון לא אומרים). ויקטור בוחניק רחובות.

  2. מחילה מעבודה הרב. הילקוט יוסף כותב וכן ההלכה ברורה שכן אומרים צדקתך ורק אם זה מחמת היום ולא מצד האנשים אז לא אומרים.