חימום ביצים בשבת

שלום רציתי לדעת אם מותר לחמם/לבשל ביצים ותפוח אדמה על הפלטה בתוך מים לפני שבת ושזה ימשיך להתבשל גם בשבת אם עדיין לא הורדתי את זה בשבת .?

ורציתי לשאול האם אפשר לחמם בתוך המים ביצה ותפוח אדמה בשבת בכללי .?

תשובה:

שלום רב.

מותר להניח על הפלטה בערב שבת מאכלים שאינם מבושלים לגמרי על מנת שימשיכו להתבשל בשבת (ודווקא על פלטה חשמלית, אך על אש גלויה אסור אלא אם כן מכסים אותה בפח וכדומה).

בשבת עצמה אסור להניח על האש שום דבר שאינו מבושל כל צרכו, ואף דבר מבושל כל צרכו אסור אלא אם כן הוא יבש בלי לחות.

ואם ברצונך לבשל בשבת ביצים בתוך מים חמים שהוצאת מדוד המים (שהופעל מערב שבת), עליך להעביר את המים לכלי ומכלי זה לכלי אחר (שיהיה כלי שלישי) ושם תוכל ליתן את הביצה אף אם אינה מבושלת מלפני שבת.

מקורות:

שולחן ערוך סי' רנ"ג בדין שהיה בגרוף וקטום, ובפלטה דעת רוב הפוסקים שדינה כגרופה וקטומה, ולדעת הגרי"ש אלישיב זצ"ל אינה נחשבת גו"ק אלא אם כן מכסה אותה בכיסוי אלומניום ראה את הדעות בזה בספר ארחות שבת פרק ב' סעיף י"ג.

לענין בישול ביצה בכלי שני ראה בחזון איש סי' נ"ב ס"ק י"ט שהיא יכולה להתבשל בכלי שני, אמנם ע"ש לענין פת שאין להחמיר גם בכלי שלישי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לחמם במים אסור, לחמם בלי מים מותר לפי התנאים של איסור חזרה, כלומר לדעת רוב הפוסקים אסור להניח על הפלטה ממש, אלא רק על גבי סיר המונח על הפלטה.