מוזיקה בספירת העומר

במשפחתו של בעלי נוהגים שלא לשמוע מוזיקה עד שבועות,אנו נשואים כשנתיים ועדיין הנושא הזה קשה לי שכן אני עד נישואי הקפדתי לא לשמוע מוזיקה רק עד ל"ג בעומר .
האם אני חייבת לנהוג כמו בעלי לעניין זה ?יש לציין כי זה שאני לא יכולה לשמוע מוזיקה כ"כ הרבה זמן קשה לי ומדכא אותי …
תודה רבה מראש!

תשובה:

שלום רב.

מכיון שעל פי ההלכה אכן אשה צריכה להקפיד לנהוג כמנהגי בעלה בין לקולא ובין לחומרא, ולמנהג זה יש מקור בהלכה ואינו מנהג בעלמא, ולכן עלייך להקפיד לנהוג כמנהג הבעל גם לענין זה. עם זאת כיון שהדבר קשה לך תוכלי להקל ולשמוע מוזיקה שמותרת לדעת הרבה פוסקים אף למי שאינו שומע מוזיקה בימים אלו, והם לשמוע מוזיקה שקטה ומעוררת לתפילה, וכן מוסיקה קלאסית או ווקאלית.

בהצלחה רבה.

מקורות:

לענין מנהגי הבעל ניתן לראות כאן, ולענין המנהג שלא לשמוע מוזיקה עד שבועות הוא מנהג המהרי"ל הובא בפוסקים בסי' תצ"ג ור' בברכי יוסף שם שהביא שכך נהג האר"י, וראה גם בשער הציון שם סק"ג שהביא את הפרי מגדים שהסתפק אם ריקודים ומחולות חמורים מתספורת ואף המקילים בחלק מהימים בתספורת יהיה אסור להם בריקודים ומחולות של רשות ע"ש.