שהייה בתנור חשמלי

בדין שהייה בתנור חשמלי, רציתי לשאול האם מותר לפני שבת להניח אוכל מוכן בתוך טוסטר אובן כדי שישמור על חום האוכל עד הקידוש והטוסטר עובד לפי שעון זמן שנגמר סיבוב השעון הוא מפסיק לעבוד והשאלה היא האם זה מותר והאם לא צריך לכסות את הכפתורים כדי שלא יהא חשש חיתוי

תשובה:

שלום רב.

אם האוכל מבושל, מותר להשאירו בתנור אפילו אם הכפתורים אינם מכוסים, מכיון שאין חשש חיתוי באוכל מבושל. והמחמיר לכסות את הכפתורים או להניח פתק 'שבת' על יד התנור תבוא עליו ברכה.

אמנם יש להוציא את התבשילים מהתנור רק לאחר שהפסיק לעבוד, כיון שיש לו טרמוסטט ויכול לגרום להפעלתו מחמת פתיחת התנור.

מקורות:

סי' רנ"ג סעיף א' הביא השולחן ערוך את דעת חכמים וחנניה, וכתב הרמ"א דנוהגים להקל כחנניה במבושל כמאב"ד שאין חשש חיתוי, ואף הספרדים נוהגים בזה כחנניה כמו שכתב הכף החיים רנג,כג והאור לציון ח"ב פי"ז הערה ה', אך הביאור הלכה ד"ה ונהגו כתב שנכון לכתחילה להחמיר כחכמים, וכן כתב בילקוט יוסף סי' רנ"ג סעיף ה-ו ע"ש.