חשש שעטנז בחליפה שבאחרת לא נמצא שעטנז

שלום לכבוד הרבנים.
רציתי לשאול לגבי חבר שקנה חליפה מאדם ירא שמיים ושאלו אם יש חשש שעטנז והשיבו שבדק חליפה אחת ולא היה שם האם זה מתיר את שאר החליפות ?

תשובה:

שלום רב.

אין מספיק בדיקה של חליפה אחת בשביל לעשות מדגם ולהוכיח שאין בכל הייצור של החליפות האלו שעטנז, אך לא בכל סוגי החליפות יש צורך לעשות בדיקה, דבר זה תלוי במקום הייצור וברכיבי החליפה, ניתן לראות כאן רשימה של הבגדים הצריכים בדיקה במעבדה, וכן ניתן לראות כאן בספר המפרט את כל הלכות השעטנז בחליפות המצויים כיום.