בת גוי אם מותרת לכהן

שלום לכבוד הרב.
1.האם בנות שנולדו מנישואי יהודיה לגוי מותרות להינשא לכהן.
2.אם בנות אלו חוזרות בתשובה כשהן בוגרות האם תהיה להן בעיה של קרבה עם
האב הגוי כגון יחוד או נגיעה ? כמו כן אם יש עוד בעיות שיוכלות
להיוצר לילדים מקשר כזה אשמח שתפרטו..
העיניין קצת דחוף ,מדובר בהצלת נפשות.
תודה וכל טוב

תשובה:

1. בנות שנולדו לאב גוי לאמא יהודיה, אינם יכולות להנשא לכהן. אולם אם כבר נישאו (בטעות), אין הוא מחוייב לגרשה.

2. אין בעיה של יחוד עם אביהן הגוי.

מקורות:

1. ראה ב"ש אבה"ע סי' ד' סק"ב שהביא ג' שיטות בראשונים, שיטת הרמב"ם כי הם כשרים לכהונה, שיטת הרא"ש כי הם פגומים לכהונה, ושיטת הרי"ף והרמב"ן שיש ספק בענין. ולכן לדינא אסורות להנשא לכהן, אולם אם נישאו לא כופין אותם להוציא. וכן פסק השו"ע שם סעי' יט כי הולד פגום לכהונה. וראה עוד בפת"ש שם ס"ק == שהביא כי מאחר שיש ספק בדין אם כהרא"ש שיש בזה איסור דאורייתא או לא, האיך אנו מניחים להם להשאר ביחד הרי ספיקא דאורייתא לחומרא. ותירץ בשם השער המלך כי אכן יש בזה ספק דאורייתא, אלא שא"א כפות עליו להוציא בגט משום חשש גט מעושה. זאת אומרת כי לשיטתו גם אם כבר נישאו ודאי לכתחילה יש להוציאה.

2. ראה כאן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום וברכה בתי מאוהבת בכהן והם רוצים להתחתן אך נודע לנו שבגלל שאמא התגיירה שהבת הייתה בגיל 6 היא נחשבת גם כגיורת ולא יכולה להתחתן עם כהן. הם הרוסים שנהים…. מה אפשר לעשות. תודה

  2. כלומר, הבת גם התגיירה כשהייתה בת 6. זאת אומרת שהסיבה שהיא אינה יכולה להינשא לכהן זה בגלל שהיא עצמה גיורת. לצערי אין אפשרות. זה איסור דאורייתא וכל עוד שהוא כהן זה אסור. חוקי התורה אינם ניתנים לשינוי כמובן. צר לי בשבילה.

  3. מה הדין אם הסבא היה נכרי [גוי] והוא התחתן עם יהודיה ונולדו להם בן ואותו בן התחתן עם יהודיה ונולדו להם בת…האם הבת הזו שהסבא שלה גוי וההורים שלה יהודיים, יכולה להנשא לכהן?

    תודה רבה