מוכר שהחזיר עודף יותר מהמגיע

אם מוכר החזיר לי עודף יותר ממה שמגיע לי האם זה גזל לא להגיד לו?
כשעליתי לאוטובוס אני רואה שהוא הביא לי יותר כסף.
תודה רבה.

תשובה:

אם נראה שהיתה טעות שמצוי לטעות יש להגיד לו, אבל אם לא מצוי לטעות בצורה זו, ניתן להניח שהתכוון לתת מתנה.

קופאית שמחזירה עודף מכסף שאינה שלה, ניתן להניח שודאי היתה טעות, גם בטעות שלא מצוי לטעות, שהרי אינה רשאית לתת כסף שאינו שלה. אבל בנהג אוטובוס הכסף הוא של הנהג, ולא אם לא מצוי לטעות, אין צורך להחזיר.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' רלב סעיף ב

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה ,

    תודה רבה על המענה המהיר .
    אני אגש בלי נדר להחזיר את מה שלא שייך לי .
    אני קניתי ענבים ותותים אני לא בטוח לחלוטין לגבי הסכום הממש מדויק שאני צריך להחזיר אולי
    בסטייה של 10 או 20 ש"ח אני אוכל לתת לו את רוב רובו של הסכום וומר שאיני בטוח לחלוטין ?
    האם זה ייחשב לי כהחזר ולא גזל חס ולשלום ?
    תודה