וועד בית על טיפוח הגינה, על השוכר או המשכיר

מי צריך לשלם ועד בית על החלק של טיפוח גינה, האם השוכר או המשכיר?

תשובה:

תשלומים חודשיים השוכר צריך לשלם ותשלומים חד-פעמיים המשכיר צריך לשלם.

בכל מקרה שהשוכר השאיר חובות לוועד הבית המשכיר חייב לשלם הכל.

מקורות:

תשלומים שוטפים נהוג שהשוכר משלם, אבל אם משקיעים בגינה עבור תקופה ארוכה וגובים תשלום חד-פעמי, המשכיר משלם.

במקרה שוועד הבית מעלה את התשלום החודשי כדי לממן הוצאות חד-פעמיות, עיין עלון המשפט גליון 42 עמוד 6 תשובה יא וגליון 44 עמוד 6 תשובה יא.

לפי החוק וועד בית מוטל על המשכיר וכן הוא ערב על מקרה שהשוכר לא שילם. ועיין עלון המשפט גליון 44 עמוד 6 תשובה י וגליון 46 עמוד 7.