להפעיל תאורה בשבת בחדר המדרגות כשרוב הדיירים חילוניים

שלום כבוד הרב, ראיתי תשובה באתר המתירה לדייר להדליק את האור בחדר המדרגות למשך כל השבת.
השאלה שלי אם הדבר תקף גם לגבי בניין שחלק מהדיירים חילוניים ומתנגדים לכך.

לפי חוק המקרקעין של המדינה:
59ח. (א) בעל דירה רשאי, בלא הסכמת בעלי הדירות האחרים, להתקין, על חשבונו, מנגנון המאפשר הפעלה אוטומטית של תאורה בלא חילול שבת (בסעיף זה – המנגנון) ברכוש המשותף והוא יישא בהוצאות החזקתו של המנגנון והפעלתו, ובלבד שהתקיימו כל אלה:
(1) נמסרה על כך הודעה מוקדמת….

עכ"פ אין רשות לפי החוק להפעיל לכל השבת – כך עונים גם עורכי דין – השאלה אם במקרה זה מותר להדליק את האור לכל השבת.

תודה רבה.

תשובה:

אני מניח שאם דייר יכניס קיסם לתוך הכפתור בדירתו והשכנים ידעו מכך ויתבעו בבית משפט, יחייבו אותו לשלם את הוצאות החשמל. אבל מצד הדין מותר לעשות כן ואין בכך משום גזל.

זכותו של כל דייר לקבל תאורה גם בשבת. האפשרות להדליק את האור בשבת ר"ל איננה אפשרות, גם אם הרוב רוצה בכך דעתם בטלה ומבוטלת, משום שצורך הרבים אינו תלוי ברצונם וביצרם אלא בצורך האמיתי שלהם. ולכן אין איסור גזל להכניס קיסם לתוך הכפתור.

מקורות:

הרבה מהוצאות שכופין בני העיר זה את זה המבוארים בשו"ע חו"מ סי' קסג הן צרכי דת, כגון מקווה בית דין ובית הכנסת, ולא מצינו שאדם יכול לטעון שהוא אינו זקוק להם, משום שההלכה קבעה למה אדם זקוק.