סיכום עם מלמד בעל פה להמשיך את הלימודים

לכבוד כבוד הרבנים שליטא

לגבי הסכם בעל פה. האם תופס סיכום בעל פה בין אב למלמד לגבי המשך חינוכו של הילד.
בכבוד רב .

תשובה:

שלום רב,

הסכם בעל פה מחייב, רק אם בשעה שסיכמו היה המלמד יכול למצוא עבודה אחרת ועכשיו אינו יכול.
אם המלמד התחיל בעבודתו או להתכונן לעבודה (רכישת ספרי לימוד וכדו') הרי זה מחייב, גם אם בשעת הסיכום לא היה יכול למצוא עבודה אחרת.
אם המלמד היה באמצע עבודה של שנה זו וסוכם על עבודה בשנה הבאה ועדיין לא עשה המלמד שום פעולה שהיא מיוחדת לשנה הבאה, אין זה נחשב להתחלת עבודה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' שלג סעיפים א-ב.