אוכל לחיות בפסח

אנו מגדלים בבית חיה קטנה הנקראת ״שרקן״ באוכל שלה מעורב שעורה ושיבולת שועל ,מה עושים לגבי פסח?

תשובה:

צריך להשיג לה אוכל כשר לפסח, ואת האוכל של החיה להניח במקום שמוכרים שם את החמץ ולכלול אותו במכירת החמץ.

מקורות:

עי' שו"ע סי' תסה ס"א שאין לתת לפני התרנגולין חיטים או שעורים באופן שעלול להגיע לידי מגע עם מים, ומשום כך כאשר מדובר על חית בית שצריך לתת לפניה גם מיני דגן וגם מים, הרי לא ימלט שלא יווצר מצב שהאוכל יגיע למגע עם מים, ולכן אין לעשות זאת בפסח, מלבד זאת האוכל עצמו כנראה נחשב לחמץ בעצמו, וכיון שראוי לאכילה [לפחות לאכילת בהמה, ויתכן אף לאכילת אדם], אסור להשהותו בבית בפסח וצריך למוכרו במכירת חמץ