חשד למעילה כספית בכספי בית כנסת

שלום לכבוד הרב. אני חבר בהנהלת ביכנ"ס ב…. חברי ההנהלה לא נבחרו אלא התנדבו. אני המטפל בעניינים הכספיים. בבדיקה נתגלו ממצאים חמורים מאוד שנעשו ע"י יו"ר ההנהלה וכן ע"י חברי ההנהלה. כמו: משיכה פרטית בסכום של 7500ש"ח.תשלום לספק עבור אירוע אישי של חבר הנהלה בסך 3500ש"ח.רכישות עבור ציוד מספק מכרמיאל כשאנו נמצאים ברחובות והתשלום 50% יותר מספק אחר ברחובות. הטבות הנאה, הנחות ומחירי מבצע שניתנו –ללא התייעצות ושיתוף ההנהלה – למתפללים שונים וכיו"ב. העברתי דוחות , מכתבים לבירור הממצאים, מכתבי חוב ואין תגובה. רוב החריגות בוצעו ע"י היו"ר ויתר חברי ההנהלה מגבים אותו ופועלים נגדי. מיציתי מספר נהלים לטיפול פנימי אולם ההנהלה לא מגיבה. מה היכולת והמהלכים החוקיים בהם אוכל לטפל בחריגות?

תשובה:

יש לפנות לבית הדין במקומכם, כדי שיטפל במקרה, אסור לפנות למי שאינו פוסק על פי ההלכה כדי לפתור את הבעיה, אלא לאחר היתר מבית הדין אם לא ישמעו בקול בית הדין